Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΙΟΝΩΝ

Η εναπόθεση λίπους στο σώμα όπως και η διαδικασία της γήρανσης επηρεάζει και τους βραχίονες.

Υπάρχει μια ποικιλία διαταραχών όπου εμπλέκονται οι βραχίονες από τη μεριά της πλαστικής χειρουργικής, και η κάθε περίπτωση απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση.

πλαστική μπράτσων

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι βραχίονες αποτελούν την δικιά τους αισθητική μονάδα, και ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται για βελτίωση των συνεχώς αυξάνεται. Η κλινική εικόνα που συναντάμε περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Τους παχείς βραχίονες, που οφείλονται στην εναπόθεση λίπους, και πολλές φορές συνυπάρχουν με εναποθέσεις λίπους σε άλλα σημεία του σώματος όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, κλπ (ψωμάκια).
  2. Τους βραχίονες που παρουσιάζουν χαλάρωση του δέρματος, και των μυών αποτέλεσμα μιας μεγάλης δίαιτας.
  3. Τους βραχίονες που έχουν πολύ λεπτή ρυτίδωση, αλλά και χαλάρωση του δέρματος λόγω γήρανσης αλλά και έκθεσης στον ήλιο.

Οι τεχνικές και η ανάρρωση

Στην πρώτη περίπτωση όπου υπάρχει εναπόθεση λίπους με καλής ελαστικότητας δέρμα χρησιμοποιούμε την μέθοδο της λιποαναρρόφησης για την αφαίρεση του λίπους.Η τεχνική αυτή δεν αφήνει σημάδια μια και γίνεται με πολύ μικρές κάνουλες 3-4 mm, που καταλήγουν στον αναρροφητήρα λίπους.

Μετεγχειρητικά τοποθετείται ένας ειδικός κορσές για την σταθεροποίηση της επέμβασης.

Οι περισσότεροι ασθενείς μας επιστρέφουν στο σπίτι την ίδια μέρα, η το πολύ το επόμενο πρωί εάν έχουν υποβληθεί σε μια πιο εκτεταμένη λιποαναρρόφηση. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στην εργασία τους εντός μιας εβδομάδας.

Η δεύτερη και η τρίτη περίπτωση διορθώνεται με βραχιονοπλαστική, δηλαδή εκτομή του χαλαρού δέρματος, και αποκατάσταση του τόνου του.

Η εκτομή του δέρματος όπως είναι φυσικό αφήνει ένα σημάδι που βρίσκεται στο εσωτερικό τμήμα του βραχίονα και δεν είναι εύκολα ορατό από του τρίτους, είναι δε αποδεκτό από την χειρουργημένη, που ούτως η άλλως γνωρίζει από πριν γι’ αυτό.

Η ανάρρωση γι’αυτή την περίπτωση είναι περίπου 7-10 ημέρες.

 

 

 

Πλαστική βραχιόνων. Φωτογραφίες