Λίφτινγκ προσώπου και λαιμού

Λίφτινγκ λαιμού” class=

Το λίφτινγκ προσώπου είναι η διόρθωση της γήρανσης του δέρματος του προσώπου από την γωνία των ματιών μέχρι την παρυφή των κάτω γνάθων και το λαιμό. Περιλαμβάνει το μέσο του προσώπου,τα ζυγωματικά,την γραμμή της κάτω γνάθου και τον λαιμό. Η σύγχρονη λογική του λίφτινγκ του προσώπου είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα που δεν φαίνεται χειρουργημένο με γρήγορη ανάρρωση και εντυπωσιακό αποτέλεσμα που διαρκεί για χρόνια. Κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε είναι διαφορετική ανάλογα με την ανατομία του κάθε προσώπου αλλά και την επιθυμία του υποψηφίου. Υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών που διαθέτουμε στην πλαστική χειρουργική και ο Δρ Καποσίτας χρησιμοποιεί κατά περίπτωση την καταλληλότερη.

Ποιός μπορεί να κάνει λίφτινγκ προσώπου

Λίφτινγκ προσώπου” class=

Διαχείρηση του όγκου του λίπους

Πολλοί άνθρωποι χάνουν τον όγκο του λίπους από το πρόσωπο σαν μέρος της διαδικασίας της γήρανσης και είναι αυτοί μεταξύ 40 και 50 συνήθως που χρειάζονται αναδιανομή αλλά και αύξηση του όγκου του λίπους. Όταν υποψήφιοι έχουν χάσει όγκο από τους ιστούς του προσώπου τότε ο Δρ Καποσίτας χρησιμοποιεί λίπος από άλλες περιοχές του σώματος με την μέθοδο της λιπομεταφοράς ή χρησιμοποιεί γεμίσματα με υαλουρονικό οξύ. Αυτοί οι δύο τρόποι βελτιώνουν και μαλακώνουν τις ρυτίδες του προσώπου.

Όταν έχει φθάσει η στιγμή για ένα λίφτινγκ προσώπου και λαιμού

Όταν η πρόσθεση λίπους και τα γεμίσματα του προσώπου δεν δίνουν πλέον τα αποτελέσματα που θα θέλαμε τότε θα πρέπει να σκεφθείτε ότι η έφτασε η ώρα για ένα λίφτινγκ προσώπου που θα δώσει αυτή την εντυπωσιακή μεταβολή στο πρόσωπο. Το λίφτινγκ βελτιώνει την γήρανση του προσώπου γυρνώντας το ρολόι του χρόνου πίσω. Περιλαμβάνει την περιοχή από το μέτωπο,τις γωνίες των ματιών,τα ζυγωματικά,το μέσο πρόσωπο,την γραμμή της κάτω γνάθου και τον λαιμό.

Όλοι δεν χρειάζονται λίφτινγκ μετώπου και αυτό γιατί έχουν καλή θέση των φρυδιών στο πρόσωπο. Σε πολλές περιπτώσεις διορθώνουμε και τον λαιμό και αυτό βελτιώνει το προφίλ του προσώπου και διατηρεί το καλό αποτέλεσμα του λίφτινγκ για χρόνια. Το λίφτινγκ προσώπου συνδυάζεται με βλεφαροπλαστική

Συνάντηση με τον Δρ Καποσίτα

Κατά την συνάντηση με τον Δρ Νώντα Καποσίτα ο γιατρός θα εξετάσει την κατάσταση του προσώπου σας,όπως είναι η χαλάρωση του δέρματος και των ιστών κάτω από αυτό και θα σας προτείνει τις καλύτερες μεθόδους για να πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Μπορεί να χρειάζεστε ένα επιφανειακό λίφτινγκ προσώπου η ένα πιο βαθύ ανάλογα με την κατάσταση της γήρανσης. Ουσιαστικά το λίφτινγκ του προσώπου δρα σαν μια επανορθωτική επέμβαση γιατί ξαναβάζει στην θέση τους το δέρμα και του άλλους ιστούς που έχουν χαλαρώσει.

λίφτινγκ προσώπου
Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του Δρ Νώντα Καποσίτα για το λίφτινγκ προσώπου και του λαιμού

Οι χειρουργικές τεχνικές

Ο Dr Καποσίτας χρησιμοποιεί την καταλληλότερη μέθοδο για την κατάσταση της γήρανσης του κάθε προσώπου. Σε κάθε υποψήφιο επανατοποθετούμε όλες τις ανατομικές κατασκευές όπως είναι οι περιτονίες,οι μυς,το λίπος και το δέρμα. Χρησιμοποιούμε την τεχνική smas/platysma που περιλαμβάνει τα ζυγωματικά,το μέσο πρόσωπο την γραμμή της κάτω γνάθου και τον λαιμό.

Το παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου (SMAS)

λίφτινγκ προσώπου

Το SMAS είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει το επιφανειακό μυο-απονευρωτικό σύστημα (σύμπλεγμα μυών) και συμμετέχει στην έκφραση του προσώπου. Σταδιακά αυτό το σύστημα χαλαρώνει αρχίζοντας στα 50 χρόνια της ηλικίας. Αυτή είναι η μέθοδος του λίφτινγκ προσώπου και λαιμού που εφαρμόζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων μας. Οι τομές κρύβονται πολύ καλά στα μαλλιά και πίσω από τα αυτιά και δεν φαίνονται. Το δέρμα που περισσεύει μετά την επανατοποθέτηση των ιστών αφαιρείται.

Το υψηλό SMAS

Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλουν να βελτιώσουν τα ζυγωματικά και την άνω κροταφική περιοχή οπότε ένα υψηλό SMAS είναι η επέμβαση που εφαρμόζεται και η οποία βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου.

Η λοξή πτύχωση

Η λοξή πτύχωση ποικίλλει ανάλογα με ποια κατεύθυνση χρειάζεται ανόρθωση ο κάθε υποψήφιος. Η κατεύθυνση εξαρτάται από το σημείο που χρειάζεται βελτίωση το περίγραμμα του προσώπου.

Εγκάρσια πτύχωση

Η εγκάρσια πτύχωση είναι μια εξαιρετική τεχνική όταν τα ζυγωματικά πρέπει να βελτιωθούν. Η μέθοδος δίνει υψηλότερα ζυγωματικά και περίγραμμα στην περιοχή.

Το λίφτινγκ προσώπου με μικρή τομή (Short Scar Facelift)

Είναι το μίνι λίφτινγκ προσώπου. Γίνεται με μικρές τομές και πρόκειται για μια γρήγορη σχετικά επέμβαση η οποία διορθώνει το μέσο και το κάτω μέρος του προσώπου. Πρόκειται για μια επέμβαση που δίνει γρήγορα αποτελέσματα αλλά δεν είναι κατάλληλη για πιο σύνθετες περιπτώσεις και τα αποτελέσματα διαρκούν πιο λίγο. Πολλοί υποψήφιοι προτιμούν να αρχίσουν με ένα μίνι λίφτινγκ προσώπου-λαιμού.

Λίφτινγκ προσώπου-λαιμού ανάρρωση

Η ανάρρωση από το λίφτινγκ του προσώπου εξαρτάται από την τεχνική. Το μίνι λίφτινγκ προσώπου δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική. Το κλασσικό λίφτινγκ προσώπου απαιτεί παραμονή το πολύ ένα βράδυ. Οι χειρουργημένοι μπορούν να λούσουν τα μαλλιά τους 48 ώρες μετά την επέμβαση και έκτοτε το πρόσωπο είναι ελεύθερο χωρίς επίδεσμο. Υπάρχουν κάποιες μελανιές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό που δημιουργεί το λίφτινγκ του προσώπου είναι οίδημα και υποχωρεί σταδιακά σε μια εβδομάδα. Τα ράμματα που βρίσκονται μπροστά από το αυτί αφαιρούνται 5 ημέρες μετά την επέμβαση και αυτά που είναι στα μαλλιά σε 10 ημέρες.

 

 

Λιφτινγκ. Φωτογραφίες