Αιδιοπλαστική, πλαστική αιδοίου

Αιδιοπλαστική Αθήνα Η αιδιοπλαστική αφορά κατά 90% τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδίου αλλά και άλλα τμήματα της γεννητικής περιοχής της γυναίκας. Η επέμβαση άρχισε να γίνεται γνωστή το 2007 και μετά επεκτάθηκε στον γυναικείο πληθυσμό.

Η αποτρίχωση της περιοχής είχε σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες να παρατηρούν την περιοχή και να αρχίζουν να βλέπουν και να καταλαβαίνουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Παράλληλα η επέκταση του internet στον γενικό πληθυσμό οδήγησε τις γυναίκες να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που έχει η πλαστική χειρουργική στον τομέα αυτό.

 Εκτός από τους αισθητικούς λόγους υπάρχουν γυναίκες που ενοχλούνται για λειτουργικούς λόγους όπως δυσκολία στην εφαρμογή εσωρούχων, στην οδήγηση ποδηλάτου,στην ιππασία, στην γυμναστική ακόμα και στην θάλασσα φορώντας το μπικίνι τους. Επιπλέον λόγοι,είναι ο ερεθισμός της περιοχής από την υγρασία,και φυσικά κάποιες γυναίκες επηρεάζονται ψυχολογικά στην σεξουαλική ζωή τους.

Η αιδιοπλαστική όπως την ξέρει ο περισσότερος κόσμος αφορά την υπερτροφία των μικρών χειλέων του αιδίου. Σημεία στην γεννητική περιοχή που μπορούν επίσης να ενοχλούν μια γυναίκα είναι το περίσσιο δέρμα πάνω από την κλειτορίδα, η μείωση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου,η αύξηση των ατροφικών μεγάλων χειλέων κλπ.

Μπορούμε να ταξινομήσουμε τις ανατομικές ζώνες της γεννητικής περιοχής ανάλογα με το ποια περιοχή μπορούμε να βελτιώσουμε.

Η ταξινόμιση αφορά τις εξής περιοχές της γεννητικής περιοχής της γυναίκας.

Οι ανατομικές ζώνες που επιδέχονται βελτίωση είναι:

  1. Τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδίου (80-90%)
  2. Υποπλαστικά μεγάλα χείλη του αιδίου (10-15%)
  3. Υπερτροφικά μεγάλα χείλη του αιδίου (5%)
  4. Χαλαρό δέρμα πάνω από την κλειτορίδα (10-15% )
  5. Συνδυασμός επεμβάσεων (10-15% )
  6. Σαν τελευταία κατηγορία εντάσουμε και το αυξημένο λίπος στο εφήβαιο, που αναπτύσσεται εκτενώς.
Αιδιοπλαστική

Δείτε την συνέντευξη του Δρ Ν.Καποσίτα για την αιδιοπλαστική

1. Υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδίου

Τα μικρά χείλη του αιδίου χρησιμεύουν στο να κλείνει η οροφή του κόλπου όταν τα πόδια είναι ανοιχτά. Αρκετές φορές τα μικρά χείλη είναι υπερτροφικά με αποτέλεσμα να προβάλλουν και να ενοχλούν την γυναίκα τόσο ενδυματολογικά όσο και στην επαφή με τον σύντροφο τους. Οι γυναίκες βελτιώνονται πάρα πολύ ψυχολογικά αλλά και λειτουργικά μετά την επέμβαση. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Η συρραφή γίνεται εσωτερικά χωρίς ορατά ράμματα και η γυναίκα φεύγει για το σπίτι της αμέσως μετά την επέμβαση. Δεν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση και η γυναίκα την επόμενη μέρα μπορεί να πλυθεί στο μπάνιο. Αντιβιοτικά δίνουμε για 2-3 ημέρες για προληπτικούς λόγους. Η χειρουργημένη μπορεί να επιστρέψει στην φυσιολογική σεξουαλική της ζωή σε 2-3 εβδομάδες. Στην περιοχή υπάρχει ένα ήπιο πρήξιμο που υποχωρεί σταδιακά.  

 

2. Όταν τα μεγάλα χείλη του αιδίου είναι ατροφικά

Στην περίπτωση που τα μεγάλα χείλη είναι ατροφικά δίνουν την εντύπωση ότι το αιδοίο είναι ατροφικό. Πολλές φορές οι γυναίκες δεν μπορούν να διαχωρίσουν τις ανατομικές περιοχές και μπορεί μαζί με τα υπερτροφικά μεγάλα χείλη να έχουν και μικρά μεγάλα χείλη. Η μέθοδος διόρθωσης σε αυτή την περίπτωση είναι η αύξηση του μεγέθους με μεταφορά λίπους από την ίδια την γυναίκα. Επίσης υπάρχουν και υλικά υαλουρονικού που έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Η γυναίκα και σε αυτή την επέμβαση δεν μένει στην κλινική και επιστρέφει στις υποχρεώσεις της την επόμενη ημέρα.

3. Μείωση του μεγέθους των μεγάλων χειλέων του αιδοίου

Τα μεγάλα χείλη του αιδοίου όταν είναι υπερτροφικά αντιμετωπίζονται με μείωση του μεγέθους τους με ειδική τεχνική χωρίς πόνο. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το χαλαρό εφήβαιο.

4. Μείωση του χαλαρού δέρματος πάνω από την κλειτορίδα

Η κλειτορίδα καλύπτεται κατά ένα ποσοστό από δέρμα. Σε μερικές περιπτώσεις το δέρμα είναι περισσότερο από το κανονικό και ενοχλεί αισθητικά την γυναίκα. Το δέρμα που περισσεύει καλύπτει την κλειτορίδα από πάνω και πλάγια. Η μέθοδος διόρθωσης απαιτεί μεγάλη ακρίβεια τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην αφαίρεση του περίσσιου δέρματος πράγμα που σημαίνει μεγάλη εμπειρία του πλαστικού στην αιδιοπλαστική.

Αιδοιοπλαστική για δεύτερη φορά-Διόρθωση της αρχικής επέμβασης

Η αιδοιοπλαστική για δεύτερη φορά αφορά την διόρθωση μιας αποτυχημένης αιδοιοπλαστικής. Μια τέτοια διόρθωση αφορά στις πιο πολλές περιπτώσεις υπερβολικές εκτομές των μικρών χειλέων του αιδοίου.

Οι μέθοδοι που εφαρμόζουμε εξαρτώνται από το πρόβλημα:

1. Τοπικοί κρημνοί γύρω από την κλειτορίδα
2. Σφηνοειδείς εκτομές
3. Μικρές τοπικές διορθώσεις
4. Προωθητικοί κρημνοί

Αιδοιοπλαστική ανάρρωση

Η ανάρρωση μετά την αιδοιοπλαστική είτε αφορά τα μικρά ή τα μεγάλα χείλη ή ακόμα και την πλαστική της κλειτορίδας είναι γρήγορη. Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής όπως την κάνουμε δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο και η επάνοδος στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 24 ώρες. Το πρήξιμο μετά την επέμβαση είναι μέτριο και σταδιακά υποχωρεί. Οι γυναίκες μπορούν να επανέλθουν στην σεξουαλική τους επαφή μετά από 2-3 εβδομάδες. Τα ειδικά ράμματα όπου χρειάζονται είναι αόρατα και φυσικά απορροφήσιμα. Συνιστούμε τοπικές πλύσεις με ειδικά βιολογικά διαλύματα.

 

Περισσότερα...