Ανόρθωση στήθους-μαστοπηξία

πλαστικός για ανόρθωση στήθουςΟι επεμβάσεις του στήθους είναι πολύ δημοφιλείς και αυτό το βλέπουμε να αυξάνει χρόνο με τον χρόνο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Η ανόρθωση στήθους ή αλλιώς όπως λέγεται μαστοπηξία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κάνει ο πλαστικός χειρουργός νεανικό ένα πεσμένο στήθος και να το τοποθετήσει στην φυσιολογική του ανατομικά θέση.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενθέματα σιλικόνης στήθους. Οι περιπτώσεις αυτές είναι γυναίκες με αυξομειώσεις βάρους αλλά και γυναίκες μετά από εγκυμοσύνες.

Τα πλεονεκτήματα της ανόρθωσης στήθους

Η ανόρθωση του στήθους είναι η καλύτερη επιλογή που έχει μια γυναίκα που θέλει να βελτιώσει το στήθος της και να το κάνει πιο νεανικό. Για κάθε επέμβαση πλαστικής πρέπει να είστε υγιής και δεν πρέπει να έχετε προβλήματα υγείας που μπορούν να επηρεάσουν την καλή έκβαση της επέμβασης.

Οι γυναίκες που ωφελούνται πολύ από την ανόρθωση στήθους είναι αυτές που έχουν άδειους και πεσμένους μαστούς με θηλές πρός τα κάτω. Πιθανά γυναίκες που έχουν χάσει όγκο από το στήθος να χρειάζονται εμφυτεύματα σιλικόνης. Από την ανόρθωση στήθους ωφελούνται και οι γυναίκες που έχουν πλήρη όγκο μαστών αλλά έχουν πεσμένο στήθος με πτώση των θηλών.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι γυναίκες με μεγάλους μαστούς που θέλουν ανόρθωση αλλά και μείωση στήθους. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις οι ασθενείς δεν χρειάζονται ενθέματα.

Ανόρθωση στήθους αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα μετά την ανόρθωση στήθους τα έχουμε άμεσα αλλά το αποτέλεσμα της επέμβασης βελτιώνεται καθώς φεύγει το πρήξιμο. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα αλλά τα αποτελέσματα από όλες τις μεθόδους είναι εξαιρετικά.

Η μαστοπηξία δεν επηρεάζει μια νέα εγκυμοσύνη και η γυναίκα μπορεί να θηλάσει κανονικά.

Κατά την συνάντηση με τον Δρ Καποσίτα μετά την κλινική εξέταση θα συζητήσετε αναλυτικά για τις επιλογές που έχετε και βάσει της εμπειρίας του γιατρού θα καταλήξετε μαζί στην πιο κατάλληλη μέθοδο για εσάς.

Δείτε την επέμβαση σε βίντεο.

ανόρθωση στήθους
Δείτε την επέμβαση σε βίντεο

 

Πριν την επέμβαση θα υποβληθείτε σε εργαστηριακό έλεγχο και επιπλέον εάν το ιστορικό σας το επιβάλει ο Κος Καποσίτας θα σας συστήσει να κάνετε και μαστογραφία. Επίσης θα σας δώσει συμβουλές τι φάρμακα να αποφύγετε και πληροφορίες σχετικά με το κάπνισμα. Την ημέρα της επέμβασης θα σχεδιάσουμε πάνω στο στήθος τα απαραίτητα σημεία που είναι απαραίτητα για την επέμβαση. Η αναισθησία που θα ακολουθηθεί είναι συνήθως γενική η τοπική με μέθη (σε μικρές περιπτώσεις)

Η χειρουργική μέθοδος

Η τεχνική που χρησιμοποιούμε κάθε φορά δεν είναι ίδια. Εξαρτάται από την κλινική εξέταση στο ιατρείο όπου έχουμε την δυνατότητα να δούμε πως είναι το στήθος αλλά και τι ακριβώς θέλει να πετύχει η γυναίκα. Το μικρό στήθος που είναι μεγέθους Β μπορεί να χρειάζεται μόνο ένα ένθεμα σιλικόνης για να πετύχουμε ανόρθωση και αύξηση μαζί. Το στήθος που είναι C με μικρή ή μεγαλύτερη πτώση απαιτεί ανόρθωση στήθους με κυκλική και κάθετη τομή μόνο και ένθεμα σιλικόνης.

Υπάρχουν γυναίκες με μέγεθος C (σπάνια) που δεν θέλουν ένθεμα παρά μόνο ανόρθωση. Στις περιπτώσεις που έχουμε στήθος μεγαλύτερο ή ίσο με το D τότε η ανόρθωση των μαστών δεν απαιτεί ένθεμα στις περισσότερες των περιπτώσεων και η τομή της ανόρθωσης είναι το ανάστροφο Τ.

Υπάρχουν κατηγορίες με πτώση στήθους μετά από πολύ μεγάλη απώλεια βάρους οπότε και τροποποιούμε τις μεθόδους για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στην κατηγορία της ανόρθωσης των μαστών ανήκουν και οι γυναίκες με ινοκυστική μαστοπάθεια και τότε συνδυάζουμε την ανόρθωση του στήθους με την αφαίρεση των κύστεων.

Ανόρθωση του στήθους μόνο με ένθεμα

 

Ανόρθωση στήθους
Ανόρθωση μαστού

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική τομή

 


Ανόρθωση στήθους Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ανόρθωση μαστού

Ανόρθωση του στήθους με κυκλική και κάθετη τομή

 


Ανόρθωση στήθους
Ανόρθωση μαστού

Ανόρθωση του στήθους με τομή ανάστροφου - Τ

 


Ανόρθωση στήθους-ανάρρωση μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση της μαστοπηξίας θα φορέστε ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν. Η ανόρθωση στήθους δεν έχει πόνο. Μπορεί να νιώθετε κάπως άβολα τις πρώτες 2 ημέρες αλλά η ήπια ενόχληση ελέγχεται παυσίπονα. Μετά την επέμβαση συνήθως 5 ημέρες μετά την έξοδο από την κλινική κάνουμε αλλαγή στο στήθος και τοποθετούμε μια πιο ελαφριά επίδεση. Το ιατρικό σουτιέν θα το φορέσετε συνολικά για 3-4 εβδομάδες.

Η επάνοδος στις δραστηριότητες και κυρίως στην εργασία γίνεται μετά από 5 ημέρες. Θα πρέπει να αποφεύγεται το σήκωμα βαρειών αντικειμένων για 3 εβδομάδες. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες. Πρέπει να ξέρετε ότι ο πλαστικός χειρουργός κάνει το καλύτερο για να μην φαίνονται τα σημάδια και επιπλέον θα σας συστήσει κάποια ειδική επουλωτική κρέμα για μασάζ της τομής. Η τομή θα είναι ελαφρώς κόκκινη στην αρχή αλλά σταδιακά θα γίνει λευκή.

 

Περίπτωση ανόρθωσης στήθους σε συνδυασμό με ενθέματα

ανόρθωση στήθους
Η Ελένη πρίν τις δυο εγκυμοσύνες είχε νούμερο 3 (C cup). Μετά από τους τοκετούς το στήθος της άδειασε και απο C cup έγινε Β cup. Παράλληλα είχε μια μικρή πτώση των μαστών της. Η επέμβαση που της έγινε ήταν ήπια ανόρθωση στήθους με κυκλική και μικρή κάθετη τομή κατά Dennis Hammond για ανάκτηση της νεανικότητας του στήθους και τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης Cohesive I 275 cc για αποκατάσταση του χαμένου όγκου και της σφριγηλότητας του στήθους. Δείτε στο βίντεο την εμπειρία της 6 μήνες μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε απο τον Κο Καποσίτα.

 

Ανόρθωση Στηθους. Φωτογραφίες