Λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν-Ανόρθωση της πλάτης

γραμμής του σουτιέν
Λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν

Παρόλου που ασκείσθε κανονικά ή και αν χάσατε κιλά και επανήλθατε στα στενά jeans υπάρχει πολλές φορές μια περιοχή που ακόμα έχει πρόβλημα και είναι οι δίπλες πάνω και κάτω απο το πίσω μέρος της οριζόντιας μεριάς του σουτιέν σας . Αυτά οι λιπώδεις δίπλες είναι τα αποτέλεσμα της ηλικίας αλλά και της μικρής ή μεγαλύτερης απώλειας βάρους. Αυτές οι δίπλες δεν μπορούν να φύγουν με την γυμναστική.

Μια νέα επέμβαση που ονομάζεται λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν-Ανόρθωση της πλάτης αφαιρεί αυτές τις τοπικές λιπώδεις μάζες αλλά και την χαλάρωση του δέρματος ενω η τομή κρύβεται στο οριζόντο τμήμα του σουτιέν.

Τι είναι το λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν;

Αυτή η επέμβαση δεν αφαιρεί το λίπος της πλάτης. Αυτό το κάνει η λιποαναρρόφηση που είναι η νούμερο 1 επέμβαση για την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από τις διάφορες περιοχές της πλάτης.
Ιδανικοί υποψήφιοι για το λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν είναι αυτοί και αυτές με χαλαρό δέρμα αποτέλεσμα της ηλικίας,της φωτογήρανσης αλλά και της μικρής και μεγάλης απώλειας βάρους μετά από χειρουργική του στομάχου (Βαριατρική χειρουργική).

Η επέμβαση αφορά κυρίως γυναίκες αλλά και άνδρες αν και δεν έχουν την τάση να εμφανίζουν δίπλες λίπους σε αυτή την περιοχή όπως οι γυναίκες. Οι άνδρες μπορούν να ωφεληθούν από μια τέτοια επέμβαση μόνο μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Σχεδιασμός της επέμβασης

Η ασθενής φορά το σουτιέν και σχεδιάζεται το περίγραμμα του πίσω μέρους του σουτιέν. Ελέγχεται με το Pinch test το δέρμα και το λίπος που επιτρέπεται να αφαιρεθεί και στις δυο πλευρές της πλάτης. Στην μέση γραμμή το ποσό του δέρματος που θα αφαιρεθεί είναι πολύ λιγότερο. Σχεδιάζεται η εκτομή με blue d' methylene και μετράται το εύρος της εκτομής σε εκατοστά και στις δύο πλευρές της πλάτης. Η επέμβαση εκτελείται σε μπρούμητη θέση με ελαφρά αναισθησία. Η τελική τομή είναι οριζόντια χωρίς εξωτερικά ράμματα αλλά με ειδική κόλλα ιστών. Η τομή καλύπτεται από το σουτιέν και δεν φαίνεται και σε λίγο καιρό εμφανίζεται πολύ καλή σε καλής ποιότητας δέρματα. Η παραμονή στην κλινική είναι το πολύ ένα βράδι.

Τα υπέρ του λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν.

Τα κατά του λίφτινγκ της γραμμής του σουτιέν.

Τα σημαντικά

Μετά την επέμβαση

Οι γυναίκες φορούν ενα ειδικό σουτιέν ή ζώνη για δύο εβδομάδες και μετά τις επόμενες εβδομάδες ενα απαλό σουτιέν με φαρδιά ραφή.
Θα πρέπει να αποφεύγεται:

  1. Την έντονη γυμναστική για 4 εβδομάδες
  2.  Να σηκώνεται μεγάλα βάρη για 2-3 εβδομάδες
  3.  Να αποφεύγεται να κάμπτετε το σώμα σας πρός τα κάτω για 3-4 εβδομάδες
  4. Να αποφεύγεται για 2 εβδομάδες να σηκώνεται τα χέρια πάνω από το κεφάλι.

Στην κάθημερινή πράξη μετά απο 2 εβδομάδες μπορείτε να επανέλθετε σιγά-σιγά στην άσκηση που κάνετε εάν δεν νιώθετε έντονη τάση στο σημείο της ραφής.

 

 

 

Γραμμή σουτιέν. Φωτογραφίες