Μείωση του μήκους του άνω χείλους

Το άνω χείλος είναι μια σημαντική αισθητική μονάδα στο πρόσωπο. Αποτελείται από το δέρμα μεταξύ της μύτης και του ερυθρού των χειλιών. Η περιοχή αυτή πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το ερυθρό των χειλών.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του άνω χείλους όσο αφορά το μήκος του και προσπαθούν να διορθώσουν λανθασμένα ένα μακρύ χείλος που δεν αφήνει τα πάνω δόντια να φανούν με πλαστική χειλιών με υαλουρονικό οξύ.

Το μακρύ άνω χείλος παρατηρείται σε νέες ηλικίες αλλά κυρίως σε μεγαλύτερες πάνω από τα 40 χρόνια και αποτελεί σημείο γήρανσης.

Συνεπώς το άνω χείλος δεν έχει μόνο ερυθρό δηλαδή αυτό που λέμε vermilion ο όγκος του οποίου διορθώνεται με αυξητική χειλιών γνωστή σαν πλαστική στα χείλη αλλά έχει και μήκος το οποίο καθορίζει την εμφάνιση και την έκφραση του προσώπου και διορθώνεται με μειωτική του άνω χείλους.

Fig 1:Μείωση του μήκους του άνω χείλους πριν την επέμβαση

Ανόρθωση άνω χείλους-lip lift

Fig 2:Μείωση του άνω χείλους μετά την επέμβαση

Η μέθοδος μείωσης του μήκους του άνω χείλους

Η επέμβαση γίνεται σε εξωτερική βάση που σημαίνει δεν χρειάζεται να μείνει η γυναίκα στην κλινική. Αρχικά γίνεται ένας λεπτομερής σχεδιασμός στην βάση της μύτης και υπολογίζεται πόσο άνω χείλος θα αφαιρεθεί για να δώσει νεανικότητα στην περιοχή.

Αφαιρείται η λουρίδα δέρματος που έχει σχεδιασθεί και η τομή ράβεται με μικρο-χειρουργικά ράμματα. Τοποθετείται μια μικρή γάζα για ένα 24-ωρο και μετά αφήνεται το τραύμα ελεύθερο.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες στο ιατρείο.

Αρχικά η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιεί make-up και αργότερα η τομή χάνεται μια και είναι κρυμμένη μέσα στην μύτη.

Η μείωση του μήκους του άνω χείλους συμβάλει στην νεανικότητα αυτής της αισθητικής μονάδας του προσώπου.