Λιποαναρρόφηση στα γόνατα, γάμπες και αστραγάλους

 
Αρκετές γυναίκες αλλά και άνδρες ενδιαφέρονται για λιποαναρρόφηση στα γόνατα γιατί κυρίως οι γυναίκες έχουν αποθήκες τοπικού λίπους γύρω από το γόνατο που δίνει την εικόνα ενός παχουλού γόνατος.Οι γυναίκες περιγράφουν αυτό στον πλαστικό χειρουργό λέγοντας οτι θέλουν ενα πιο λεπτό γόνατο.Θέλουν το γόνατο τους να αλλάξει μέγεθος αλλά όχι μόνο από μέσα αλλά και μπροστά και πάνω από την επιγονατίδα για να φαίνεται η ανατομία του γόνατος πιο καθαρά.

Τοπικό λίπος στα γόνατα
Υπάρχουν τρείς περιοχές που έχουν τοπικό λίπος στα γόνατα:Το άνω τμήμα της κνήμης,το κάτω μέρος της περόνης και οι γάμπες.

 
1.Το άνω τμήμα του γόνατος,το έσω τμήμα του γόνατος που συνήθως επεκτείνεται προς τα πίσω

2. Το Pinch test δείχνει την ποσότητα του τοπικού λίπους

   

3. Αστράγαλος και κνήμη

4. Η ίδια ασθενής από πίσω στο γόνατο και το τοπικό λίπος στην γάμπα και στους αστραγάλους.


Που βρίσκουμε επιπλέον αποθήκες λίπους
Σε τρείς περιοχές:Στο άνω τμήμα της κνήμης,στο κάτω μέρος της περόνης και στις γάμπες:

Τοπικό λίπος στο άνω τμήμα της κνήμης
Στο άνω τμήμα της κνήμης δεν είναι δύσκολο να το βρούμε.Η κνήμη σας είναι ενα από τα δυο οστά στο πόδι κάτω από τον μηρό σας.Το λίπος αποθηκεύεται εκεί και δίνει μια όψη όχι ελκυστική.

Το κάτω τμήμα της περόνης
Μια δεύτερη περιοχή τοπικού λίπους σε πολλούς ασθενείς είναι το κάτω μέρος της περόνης και εντοπίζεται πάνω από τους αστραγάλους στην κάτω περιοχή πρός τα μπροστά και πρός τα έξω.Αυτό κάνει τις γυναίκες να μην μπορούν να φορέσουν μπότες.

Οι γάμπες
Μια τρίτη περιοχή που ενοχλεί τους ασθενείς είναι οι γάμπες που μπορεί να έχουν τοπικό λίπος.Το τοπικό λίπος στις γάμπες δημιουργεί μια άσχημη εικόνα που λέγεται ως τα πόδια του Apiano.Πολλές φορές οι ασθενείς παραπονούνται για κόπωση στα πόδια.

Επέμβαση
Η διόρθωση του τοπικού λίπους σε αυτές τις περιοχές γίνεται με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης

και η ανάρρωση περιλαμβάνει ξεκούραση για 3 ημέρες με το πόδι σε ψηλή θέση όπως θα σας ενημερώσουμε στο ιατρείο.Γενικά η ανάρρωση των περιοχών αυτών γίνεται πιο γρήγορα σε σχέση με μια γενικευμένη λιποαναρρόφηση.Λιποαναρρόφηση γονάτων,κνήμης,αστραγάλων-Φωτογραφίες