ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Τι είναι η πλαστική χειρουργική;

Η λέξη πλαστική χειρουργική πιστεύεται από πολύ κόσμο ότι σημαίνει κάτι το τεχνικό. Η λέξη προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη πλαστικός, που σημαίνει πλάθω ή δίνω μορφή.

Η πλαστική χειρουργική είναι μια χειρουργική ειδικότητα που περιλαμβάνει τόσο τη βελτίωση της εμφάνισης ενός ατόμου όσο και την επανόρθωση των ιστών του προσώπου και του σώματος που προκαλούνται από ασθένεια, τραύμα ή διαταραχές γέννησης.

Η πλαστική χειρουργική αποκαθιστά και βελτιώνει τη λειτουργία, καθώς και την εμφάνιση. Μπορεί να περιλαμβάνει μια χειρουργική επέμβαση σε οποιοδήποτε μέρος της ανατομίας του σώματος και του προσώπου εκτός από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι ανατομικές περιοχές που μπορεί η πλαστική χειρουργική να εφαρμοσθεί είναι:

 Γιατροί που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν γιατρό που είναι πιστοποιημένος στην πλαστική χειρουργική από την Ελληνική Eταιρεία πλαστικής χειρουργικής και επίσης να είναι πιστοποιημένος από Αμερικανικούς και Ευρωπαικούς οργανισμούς πλαστικής χειρουργικής όπως η American Society of Plastic Surgeons, the American Society for Aesthetic Plastic Surgery, the European Association of Plastic Surgery..

Γενικά, ένας χειρουργός που είναι πιστοποιημένος στην πλαστική χειρουργική έχει αποφοιτήσει από διαπιστευμένη ιατρική σχολή και έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον 6 χρόνια μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης.

Αυτό συνήθως περιλαμβάνει 2 χρόνια γενικής χειρουργικής και 4 χρόνια πλαστικής χειρουργικής.

Επιπλέον, ο χειρουργός πρέπει να ασκήσει την πλαστική χειρουργική για 2 χρόνια και να περάσει ολοκληρωμένες γραπτές και προφορικές εξετάσεις για να λάβει πιστοποίηση από τo board.

μαρτυρία
Δείτε μερικούς από τους χειρουργημένους μας να μιλάνε για την εμπειρία τους

Τι περιλαμβάνει η πλαστική χειρουργική;

Η πλαστική χειρουργική περιλαμβάνει τόσο επανορθωτικές όσο και αισθητικές επεμβάσεις:

Επανορθωτική πλαστική χειρουργική

Γενικά, η επανορθωτική χειρουργική γίνεται σε μη φυσιολογικές ανατομικές ομάδες του σώματος που μπορεί να προκληθούν από:

Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης γίνεται συνήθως για τη βελτίωση της λειτουργίας, αλλά μπορεί επίσης να γίνει για να αλλάξει η εμφάνιση.

Αισθητική πλαστική χειρουργική

Η αισθητική χειρουργική γίνεται για να επανορθώσει ή να αναδιαμορφώσει κατά τα άλλα φυσιολογικές ανατομικές περιοχές του σώματος με σκοπό την βελτίωση της εμφάνισης.

Στο web site θα μπορέσετε να δείτε τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής

Νώντας Καποσίτας,M.D,PhD
Πλαστικός Χειρουργός